Autentificare


Mi-am pierdut parola.
Cont nou.

Sponsori
Cunosti un tepar ?
Fa-l mai cunoscut.
Ajuta ceilalti oameni de afaceri sa-l evite.
inregistrare
TEAPA! Cardif-Asuurances in colaborare cu Orange Romania

  Colaborarea dintre Orange Romania S.A. cu cei de la Cardif-Assurances Risque Divers S.A prin brokerul de asigurari Marsh-Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L este o teapa la drumul mare, nu numai ca au marit prima de asigurare dar au adaugat in contract clauze astfel incat despagubirea sa nu se poata face.

 Platind o prima de asigurare de 5 eur/luna+TVA in total 60 euro +TVA /an, intradevar o suma mica in comparatie cu pretul telefoanelor si a smartphone-urilor precum si in comparatie cu riscurile la care este expus un asemenea device. Dar conform clauzelor din contractul de asigurare cei de la BNP Paribas -Cardif-Assurances evenimentul nu trebuie sa se produca sub nici o forma din cauza cleintului, adica evenimentul sa fie extern, iar daca ar fii dupa ei si faptul ca ai lasat telefonul intr-un loc si s-a intamplat ceva cu el tot de tine va tine ca ti-ai lasat telefonul in acel loc.

Revenind la ale noastre conform articolului 2 din contract definitia pentru "Avarierea accidental" este urmatoarea: "Orice distrugere, deteriorare totala sau partiala cauzata de un eveniment spontan, extern si neprevazut, ce afecteaza functionarea normala a bunului asigurat. evenimentul este neprevazut daca intervine brusc, fara a exista posibilitatea de a fi anticipat. Evenimentul este extern, atunci cand cauza care il produce nu este controlata de catre Client."

In primul si in primul rand inainte de a relata un caz real si foarte nostim pana la urma, vreau sa spun faptul ca nu cunosc o persoana care sa poata controla producerea unui accident sau avarierea accidentala, dupa cum ii spune si denumirea "accidental" este atunci cand se intampla fara vointa nimanui, deci nu controlezi un accident sau producerea lui, ce produce un accident sunt forte si factori externi neprevazuti.

In urma cu 2 saptamani am denuntat o dauna catre cei de la S.C. Marsh - Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. cu realatarea pe scurt a evenimentului: " In momentul in care am coborat din masina, telefonul fiind in buzunarul de la pantaloni, a cazut pe pavaj, fisurandu-se ecranul".

In urmatoarea zi am avut si rezoltia de dauna in care mi se explica faptul ca evenimentul nu este unul extern. Avand in vedere nemultumirea raspunsului si a faptului ca am fost "tepuit", am sunat la ei care dupa 10 minute de discutii si plimbari de la un agent la altul mi-au indicat sa sun la cei de la Cardif-Assurances Risques Divers S.A. care pareau sincer sa fiu foarte amabili si in 30 de secunde am terminat convorbirea, in care mi s-a explicat sa le trimit un  mail cu o realtarea din nou a evenimentului, pentru a restudia cazul.

Dupa retrimiterea cerererii de reevaluare cu relatarea mai detaliata a evenemintului am asteptat o saptamana si jumatate pentru un raspuns, acesta fiind tot negativ din punct de vedere al despagubirii precum mentinadu-si explicatia pentru aceasta, si sustinand faptul ca pantalonii fac parte din personalitatea mea, astfel ca evenimentul nu este unul extern.

Dar de parca nu ar fii de ajuns toate aceste situatii, situatia cea mai convenabila pentru ca sa te despagubeasca in cazul unei daune este sa fie din cauza unor calamitati naturale sau factori care nu tin de nici o persoana, deoarece in cazul in care evenimetnul este produs de o terta persoana, Cardif-Assurances Risques Divers S.A. conform art.13 lit.l. are dreptul sa se intoarca in regres impotriva vinovatului pentru recuperarea prejudiciului.

Astfel ca sincer sa fiu nu va recomand sa va faceti asigurare la Orange, o sa o faceti pe degeaba, un motiv ca sa nu despagubeasca vor gasii intotdeauna.